VLIVE adások magyarul

Mi az a Vlive?

A Vlive a koreai Naver médiabirodalom online streaming szolgáltatása/videótára, melyen koreai előadóművészek (színészek, énekesek, stb) saját (értsd: nem a tv ben látható) adásai tekinthetők meg. Ezen adások mindegyike mind a koreai, mind a nemzetközi érdeklődők számára elérhető, döntő többségük INGYENESEN.

Az adások között vannak profi, előre szerkesztett műsorok és vannak telefonnal, az adott előadó által élőben közvetített, intimebb hangvételű, közvetlen a rajongóknak szóló beszélgetések is. Van, hogy teljes sorozat epizódok elérhetők, de többnyire az előadók a rajongóikkal való kommunikációra használják a Vlive-ot.

Hol tudom nézni?

A Vlive weboldala a  www.vlive.tv oldalon érhető el, de telefonon (tableten) a V-app nevű applikációval is elérhető (van Androidra és IOS-re is). Elsődlegesen mobilra készülnek a tartalmak, így néhány videó álló formátumú, ami mobilon kényelmesen, de pc-n elég kényelmetlenül nézhető.

Az általunk lefordított adásokat a lenti linkeken magyar felirattal nézhető a vlive-on. (csak kattints a kép melletti linkre és már indul is)

Mik azok a csatornák (Channel)?

A csatornák az adott előadónak, vagy az ügynökségének a csatornája. Ha regisztrálsz a Vlive-ra és felriatkozol egy csatornára, akkor mindig kapsz értesítést, ha az adott csatorna élő adásban van. Így élőben nézheted kedvencedet és naprakész lehetsz a róla szóló hírekkel kapcsolatban.

Mik azok a szívecskék?

Minden Vlive adás népszerűségét úgy mérik, hogy a nézők hány szívecskét küldenek az előadónak. Szívecskét csak regisztrált felhasználó küldhet és csak mobil eszközön, a weboldalról nem. Ehhez nem kell más tenned, csak nyomogatnod a szívecskét a kép szélén. 10 mp alatt maximum 5 szívecskét küldhetsz. Hogy mire jó ez? Egyrészt az előadó népszerűségéről jól árulkodik a szívecskék száma, másrészt bizonyos mennyiség felett az előadó különböző kedvezményeket kap a Navertől (ezek az infók nem publikusak), továbbá a heti összefoglalókba is belekerülnek a sok szívecskét elért műsorok.

Lehet kommentelni is? Tudok beszélgetni a kedvencemmel?

IGEN! Igen, a bejelentkezett felhasználók hozzászólhatnak a műsorhoz, s élő adás esetén az előadó is látja a beérkezett kommenteket, és reagálhat is rá. Persze vedd figyelembe, hogy az előadók többsége nem hogy magyarul, de angolul se nagyon tud.

Hogy kerül egy adás alá angol illetve magyar felirat?

A népszerűbb előadók, akiknek az élő adását több ezren/ több tízezren nézik megengedhetik maguknak, hogy szinkron tolmácsot alkalmazzanak. Ők ülnek a gép előtt és élőben (persze némi késéssel) gépelik be az elhangzó koreai párbeszédet angolul. Gyakran előfordul, hogy ez nem hivatalos fordítás, hanem egy rajongó teszi meg.

Miután az élő adás lement, a Vlive-ra kikerül a felvétel, ahol az előadó dönthet úgy, hogy a felvételhez bárki készíthet fordítást (az esetek 99.9%-ban így döntenek). Ekkor, az előadó népszerűségétől függően pár óra, de maximum pár napon belül elkészül az angol (és persze sok más ázsiai, pl kínai, thai, vietnámi, stb) fordítás. A magyar felirat az angol felirat alapján készül. Fontos, hogy hiába készül el egy fordítás azt az előadónak mindenképp ellenőriznie és jóváhagynia kell, csak úgy kerül ki a közönség számára.

 

Vlive adások magyar felirattal:


vlive22016.11.02.

Lee Joon Gi adása, a Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo utolsó adása alkalmából.

http://www.vlive.tv/video/16350

 

vlive22016.09.22.
Lee Joon Gi adása, a Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo forgatásán.

http://www.vlive.tv/video/14194

 

vlive32016.09.06.
Lee Joon Gi adása, a Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo első forgatási napján.

http://www.vlive.tv/video/13503