Véget ért a 38-as ügyosztály

Kissé hosszúra nyúlt úton, de végére értünk kedvenc szélhámos párosunk sorozatának is. Mivel többször is volt összefoglaló a sorozatról, ezért most csak pár szóval összegezzük a látottakat:

A történetről elég annyit tudni, hogy Baek Sung-Il egy negyvenes évei közepén járó köztisztviselő. A 3-as ügyosztályt vezeti egy szöuli adóhivatalnál. Talpig becsületes ember, aki keményen dolgozik a betevő falatért. Ám hiába küzd napról napra az adócsalók ellen, képtelen előléptetést elérni, sőt gyakran érzi úgy, a törvény nem neki, hanem a dúsgazdag bűnözőknek kedvez. Egy nap aztán beüt a ménkű és egy igazán veszélyes bűnözőt sikerül magára haragítania, s ha ez nem lenne elég, egy fiatal, tehetséges szélhámos áldozatává is válik.

De kezdjük rögtön a főszereplő párossal, Ma Dong-Seokkal és Seo In Gukkal. A régi motoros színész mellett remekül fest az ifjú titán, kellő kontrasztot alkotnak nem csak a külsőségekben, hanem a két karakter jól ki is egészíti egymást. Utóbbi rajongótáborának talán rosszul esik, hogy kedvencük nem kap annyi képernyő időt, mint azt várták volna, de a sorozatnak mindenképp jót tesz a megjelenő karakterek sokszínűsége.

38_2

A színészek remekül teszik a dolgukat, a legutolsó mellékszereplőt is csak dícséret illeti. És most jön a de: De sajnos a forgatókönyv  a sorozat derekától (8. rész környékétől) elkezd bukdácsolni és kiszámíthatóvá, vagy épp teljesen követhetetlenné válni. Persze még így is bőven szórakoztató marad, de korántsem annyira, mint a sorozat elején.  Ordító nagy hibákat nem vétenek szerencsére, de valahogy letörik a kezdeti lelkesedése az embernek, amikor újra és újra ugyanazt a helyzetet állítják elénk (új “ellenfél”, új átverés, új kudarc… új “ááá, mégsem!”)

Ettől függetlenül Sqad 38 egy jó sorozat. Érdemes mindenkinek megnéznie, aki szereti a könnyed krimiket, vígjátékba hajló bűnügyi történeteket.

HUNA magyar feliratot itt találjátok: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

4 thoughts on “Véget ért a 38-as ügyosztály

 • 2017-02-07 at 16:00
  Permalink

  Köszönöm szépen a sorozat fordítását! 😀

 • 2017-02-05 at 19:37
  Permalink

  Nagyon szépen köszönöm, hogy befejezted a sorozat fordítását!

 • 2017-02-05 at 00:59
  Permalink

  Bocsátan, nem figyeltem, elnézést, hogy zavartalak. Üdv. Mocsi

 • 2017-02-04 at 22:55
  Permalink

  Béla! Kérném tőled az angol címét, hogy letudjam tölteni. Köszönöm Most Mocselini Margit lettem 60 napig. Kérem a segítségedet, most vettem észere a sorozatot. Köszi Mocsi

Vélemény, hozzászólás?