Elstartolt a meztelen tűzoltó

Két dolgot nagyon megtanultam a Naked Fireman-nal kapcsolatban. 1: Soha, de soha ne üssem be többé google képkeresőbe a címét. 2: Jung In-Sun nem csak tehetséges, hanem gyönyörű is.

Bevallom, a hangzatos cím elolvasása után én nem sokat reméltem a sorozattól, ahogyan az első 10 perc után sem… Sőt, szinte teljesen lemondtam róla. Aztán megjelent Jung In-Sun a színen és minden a helyére került. Igen, férfi vagyok, igen, gyengéim a gyönyörű nők, de főhősnőnk tényleg jól alakít és komolyan ő a sorozat központi eleme. Az ő karakterének a csökönyössége és komolysága az, ami kontrasztot emel a tűzoltónk és a világ közé.

A történet röviden: Han Jin-A, a gazdag, 23 éves lány fiatal korában szörnyű körülmények között vesztette el szüleit, az elkövetőről homályos emlékez őriz: egy sebhelyet a hátán. Kang Chul-Soo, a rosszfiúból lett tűzoltó, néha kissé félkegyelmű, de alapvetően szerethető figura. Különös ismertetőjele: egy sebhely a hátán…. Innentől azt hiszem, mindenki kitalálja az alapvető konfliktust.

A karakterek nem rosszak, a forgatókönyv is alapvetően jól felépített, kicsit kapkodóan, de elég jól vezetnek végig minket az első rész történésein. Romantika, pénz, vér, gyilkosság… mindez csebolozás nélkül. Kell ennél több? Sajnos kell. A Naked Fireman sajnos nem tökéletes, akad jó pár hibája (köztük jó pár irritálóan sablonos és túljátszott mellékszereplő), de mégis izgalmas és szerethető.

pon7

 

Vélemény, hozzászólás?