Eltört a mécses az Apinknél

Sok koreai lány- és fiúbanda létezik. Mindnek meg van a maga rajongó tábora,  a több millióstól az alig pár százas nagyságrendig. A lassan 6 éves Apink sok mindent élt már át, ügynökségváltást, tulajdonosváltást, s jelenleg nem áll túl fényesen a szénájuk, legutolsó comebackjük nem sikerült túl jól. A slágerlistákat nem tudták megmászni, mv-jük nézettsége is elmarad korábbiaktól, így amíg a “No-no-no”-t szinte bármely kpop rajongó el tudja dúdolni, addig az Only One csak az Apink rajongóihoz ért el.

Az Apink valaha Korea legkedveltebb lánycsapatai közé tartozott (talán nem túlzás, ha tényleg a legkedveltebbnek kiáltjuk ki), de mára fényük megkopott. Hiába boldogulnak remekül színészként, szóló énekesként, variety queenként a tagok, mint Apink, már korántsem cseng olyan jól a nevük. S ez a sokat emlegetett menedzsment számlájára írható leginkább.

Az Apink és a Pink Pandák (az Apink rajongó tábora) között mindig is szoros, meghitt kapcsolat volt. Nincs szó olyan fanatikus szeretetről, mint a BTS és az Army között például, de az Apink mindig kiemelt odafigyeléssel és kedvességgel fordult a rajongóihoz, s gyakran hangzottak el őszinte párbeszédek. Talán az Apink volt az első csapat, ahol a menedzserek maguk is hírnevet szereztek és külön kis rajongó tábort gyűjtöttek maguk köré (nem szándékosan persze).

Mi sem bizonyítja jobban az Apink és rajongóik közti kapcsolatot az alábbi videó, amiben először Naeun tör ki könnyekben a rajongók bíztató szavait meghalva, majd nem csak Chorong és Namjoo érzékenyül el, hanem a rajongók után a menedzserük is.

 

Vélemény, hozzászólás?