Louis, a vásárlás királya

Nemrég startolt el az MBC új romantikus komédiája a Shopping King Louis, Seo Ingukkal és Nam Jihyunnal a főszerepben.

A történetet ezerszer láttuk már: az elkényeztetett, gazdag fiú ráébred a hétköznapi lét kihívásokkal teli valóságára, s megtanulja élvezni azt, egy lány segítségével. Miért érdekes hát akkor a sorozat? Rá vághatnánk, hogy Seo Inguk miatt, s van benne valami, mert végre ha okosan játszik, végre ez lehet az a sorozat, amiben igazán megmutathatja mire képes ifjú titánunk.

Ugyanakkor az is igaz, hogy ő önmagában nem lesz elég a sikerre. Az alapozó első részben az általa alakított karakter túlságosan is valószerűtlen, mesebeli. Ahogy a csebol világ is, ami majd kitaszítja őt magából (örökösödési történet szál – minő meglepetés).

shot0064

A Nam Jihyun által alakított vidéki parasztlányka érdekesebbnek, emberközelibbnek tűnik, s nem csak mert nehezen tudjuk magunkat dúsgazdagként elképzelni. Egyszerűen a színésznő/karakter páros ilyen.

Sajnos az első rész hemzseg az apró hibáktól, következetlenségektől, ami azért baj, mert az ezerszer látott felvezető történet miatt van is időnk észrevenni ezeket. (pl.: 60-al “száguldó” sportkocsi, főhősünk értelmetlen szökése, stb)

De mindettől függetlenül a sorozat szerethető, s valószínű a két főszereplő közti kapcsolat fogja elvinni majd a hátán.

pon7

Vélemény, hozzászólás?